pondělí 10. dubna 2017

Hra 37: Bomb and Tank (198?)


Bomb and Tank
Vývojář: Petr Zemánek
Vydavatel: Petr Zemánek
Vydáno 198? pro IQ-151
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Ve své archeologické kariéře se bohužel budu muset občas smířit s tím, že prostě nedokážu vypátrat buď rok vydání, nebo autora dané hry. Existují totiž díla na pár řádků kódu, jež vypadají spíš jako pokus nějakého žáka v hodinách programování a "Bomb and Tank" je jeden z nich. Přesto, že opravdu není skoro o čem psát, tak ani na hry podobného typu nechci zanevřít a věnuji jim byť velmi krátký, ale samostatný článek. 

Průběh hry

Ve hře ovládáme jakousi raketku, co se může pohybovat pouze vertikálně na levé straně obrazovky a střílíme s ní po tanku, který kmitá na pravé straně. Není zde žádný časový limit, hra pouze počítá počet výstřelů a počet zásahů. Za každý zásah je 1 bod a po 100 výstřelech hra končí, aniž by nám ukázala finální výsledek či náš výkon zapsala do nějaké tabulky. 

Alespoň pohyb tanku je udělaný slušně a opravdu není úplně snadné ho trefit, protože nějakým způsobem kopíruje náš pohyb a neustále kličkuje. Dál není o čem mluvit, je škoda, že hra nezapisuje alespoň nejlepší skóre či neobsahuje tabulku nejlepších. 

Po 100. výstřelu není žádné vyhodnocení, žádné zobrazení bodů, nic. Prostě konec. 

Verdikt: Primitivní hříčka, ve které střílíme po kmitajícím tanku. K nějaké motivaci by stačila tabulka nejlepších výsledků, která bohužel chybí. 
Hodnocení: */10

Žádné komentáře:

Okomentovat