středa 12. dubna 2017

Hra 47: Mlha (198?)


Mlha
Vývojář: Petr Zemánek
Vydavatel: Petr Zemánek
Vydáno 198? pro IQ-151
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Ve své archeologické kariéře se bohužel budu muset občas smířit s tím, že prostě nedokážu vypátrat buď rok vydání, nebo autora dané hry. Existují totiž díla na pár řádků kódu, jež vypadají spíš jako pokus nějakého žáka v hodinách programování a "Mlha" je jeden z nich. Přesto, že opravdu není skoro o čem psát, tak ani na hry podobného typu nechci zanevřít a věnuji jim byť velmi krátký, ale samostatný článek. 

Od Petra Zemánka jsem tu měl už tři hry (Bomb and Tank, Cesta, Město) a na další čtyři se v následujících článcích podívám. První z nich je Mlha, což je hra, ve které... na hráče padá mlha a ten se musí bránit tím, že jí rozstřílí. Nebo rozežene? Jsem z toho trochu zmatený.

Můj nejlepší výkon
Za splnění úrovně vás hra pochválí

Hratelnost je opravdu primitivní, prostě se pohybujete po horizontální přímce dole a střílíte na mlhu, která se skládá ze 17 hvězdiček. Cílem je trefit všechny, čímž mlhu zničíte a postoupíte do dalšího kola, kde mlha padá zase o něco rychleji, až se dostanete do fáze, kdy už to prostě nejde stihnout. 

Mlha problíkává a rychlost hry je celkově dost pofidérní (čím víc střílíte, tím je pomalejší), z programátorského hlediska to příliš povedené není a samozřejmě i hratelnost je tristní.

Verdikt: Další z řady primitivních hříček od P. Zemánka. Střílíte po padající mlze. Toť vše. 
Hodnocení: */10

Žádné komentáře:

Okomentovat