čtvrtek 11. května 2017

Hra 74: Bombarder (1987)


Bombarder
Vývojář: Ladislav Karrach
Vydavatel: Kamasoft
Vydáno 1987 pro ZX Spectrum
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Ne, není to chyba. Po minulém článku tu je další Bombarder, ve stejném roce totiž na ZX Spectrum vyšly dvě předělávky hry Blitz (1979).

Opět rychlé shrnutí - ovládáte bombardér, který létá zleva doprava a pokaždé, když doletí na konec, tak se posune o řádek níže. Pod ním je náhodně vygenerované město, které musíme komplet zničit tím, že na něj budeme svrhávat bomby

Začátek hry

V této verzi si hned na začátku můžete zvolit výšku domů a rychlost letadla, čímž si vlastně nastavíte obtížnost hry. To je celkem příjemné, ale samotná hra se bohužel nepovedla. Grafika je na poměry Spectra hodně podprůměrná a co nenávidím nejvíce jsou problikávající sprity, tentokrát ošklivým způsobem bliká jak letadlo, tak hlavně padající bomba, která není skoro vidět. 

Ta klasicky likviduje náhodný počet políček, kdy za každé dostanete 1 bod. Lze i střílet dopředu a tím zlikvidovat celý řádek a to neomezeně, ale každý výstřel vás stojí 10 bodů. Cílem je získat co nejvíce bodů, přičemž skóre se nepřenáší do dalšího levelu. Máte tady prostě jen jednu úroveň, čili pokud chcete nejvyšší skóre, musíte zvolit nejvyšší obtížnost, kde je nejvíce budov.

Střela likvidující celý řádek stojí 10 bodů

Pokud bych si měl vybrat, vždy bych raději hrál verzi Bombarderu z minulého článku, která je prostě ve všem lepší. Tahle verze se podle mého názoru prostě nepovedla. 

Verdikt: Nepovedená předělávka hry Blitz pro Spectrum. 
Hodnocení: */10

Žádné komentáře:

Okomentovat