pátek 18. srpna 2017

Hra 102: Autodrom (1987)


Autodrom
Vývojář: R. B.
Vydavatel: R. B.
Vydáno 1987 pro Sharp MZ-800
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

První ze dvou her z roku 1987 s názvem "Autodrom". Jedná se o velmi jednoduchou závodní arkádu podobnou hře Cesta (198?) pro IQ-151. Na začátku zvolíme počet kol a pak čekáme, až svojí jízdu odjede počítač. Lze tedy sledovat, jak se hra vlastně hraje. 

Začátek hry
Špatně projetá zatáčka a nabourání do čáry

Ovládáme malé vozidlo v horní části obrazovky a pohybujeme s ním pouze do stran po horizontální ose. V dolní části obrazovky jsou generovány bílé "čáry", které se velkou rychlostí pohybují nahoru. Cílem je nikoliv zajet nejlepší čas, ale udržet se na trati a dojet až do cíle s co nejmenším počtem srážek s čárami. 

Pokud ke srážce s čárou dojde, hra se zastaví, vrátí vozidlo do středu vozovky a odpočítá nový start. Zvolený počet kol tedy určuje kolikrát pojedeme - přitom jsou sčítány srážky za jednotlivá kola a zobrazován průběžný stav. Kdo jich má na konci méně, vyhrává celý závod.

Co mi vadilo bylo problikávání objektů na obrazovce. Při delším hraní je to na epileptický záchvat. Zajímavá je i psychedelická hudba - zní to, jak když je generována náhodně. 

Průběžný stav je nerozhodný
V závodě na dvě kola jsem nakonec vyhrál

Verdikt: Jednoduchá závodní arkáda s psychedelickou hudbou. Snad si další stejnojmenná hra z téhož roku povede lépe. 
Hodnocení: **/10

Žádné komentáře:

Okomentovat