čtvrtek 14. září 2017

Hra 111: Indiana Jones a Chrám Zkázy (1987)


Indiana Jones a Chrám Zkázy
Vývojář: ScS
Vydavatel: ScS
Vydáno 1987 pro Sharp MZ-800
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Toto je samozřejmě port stejnojmenné Fukovy hry z roku 1985, přičemž už jsme tu měli port pro osmibitová Atari. Přibylo pár zvukových efektů a příkazy je v emulátoru nutné zadávat se SHIFTem, aby psaný text byl malými písmeny, jinak se vše píše velkými písmeny a hra tomu nerozumí. Na originálním hardwaru bylo nutné před startem hry zmáčknout současně Shift+Alpha, což je popsané na úvodní obrazovce. Je trochu s podivem, že autor nebyl schopný toto vyřešit.

Instrukce
Začátek hry
Separátní RIP obrazovka tu chybí

Kromě toho se ale nic nemění, všechny hádanky i texty jsou stejné. Oproti původní verzi jen ubylo něco grafiky - např. RIP obrazovka tu chybí, hra vypíše pouze text. I tady lze z příkazů zadávat jen první tři písmena, takže např. "SEB DOP" hra bere jako "SEBER DOPIS". 

V rychlosti jsem tedy hru prošel podle svého návodu ze Spectrum verze a žádné další změny už jsem nezaznamenal. Škoda, vždy tak nějak doufám, že port vydaný o pár let později přinese nějaká menší vylepšení.


Velice jednoduchá vítězná obrazovka

Verdikt: Port slavné Fukovy textovky, který nepřináší žádná vylepšení. Naopak spíš grafiky a barev obecně ubylo, takže původní verzi považuji stále za nejlepší.
Hodnocení: ****/10

Žádné komentáře:

Okomentovat