pátek 29. září 2017

Hra 117: Lodičky (1987)


Lodičky
Vývojář: Andrej Hrmo
Vydavatel: Andsoft
Vydáno 1987 pro ZX Spectrum
Žánr: Desková hra
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Kdo by neznal hru "Lodičky"? Většina z nás jí hrála ve škole na čtverečkovaném papíru proti svému spolužákovi. Princip je jasný - proti sobě stojí dva hráči, každý má svoje "území" o velikosti 10x10 políček, na které na začátku hry umístí lodě tak, aby je protihráč neviděl. Poté se střídáte v tazích a pokaždé řeknete jednu souřadnici, třeba "B2", načež se od soupeře dozvíte, jestli jste něco trefili, nebo ne.

Začátek hry, kde se rozmisťují lodě
Tak kam umístím nejmenší loď?
Tah počítače - Pokročilá AI analyzovala nervozitu v mém hlase a odhalila, že o výsledku tahu lžu

Hra nabízí pouze hru proti počítači - na začátku rozmístíte 4 lodě a pak už vám hra oznámí "Ideš", načež musíte vypsat souřadnici, na kterou chcete střílet. Výsledkem může být buď "voda" (nic jste netrefili), "zásah" (zásah části lodi, ale ta stále není potopena) a "zásah topí sa" (potopené všechny části lodi).

Zajímavé je, že při tahu počítače se tah nevyhodnotí automaticky, ale musíte sami oznámit výsledek. Bohužel se ale nedá podvádět a pokud zkusíte oznámit lživý výsledek, hra vás napomene hláškou "Ty klamár !!!".

Od drtivého vítězství mě dělí stisk jedné klávesy
Vítězství

Verdikt: Minimalisticky zpracovaná hra ze školních let. Bohužel je až příliš lehká a bez problémů jsem vyhrál hned na první pokus.
Hodnocení: **/10

Žádné komentáře:

Okomentovat