sobota 28. října 2017

Hra 127: Podraz 3 (1987)


Podraz 3
Vývojář: SitSoft
Vydavatel: SitSoft
Vydáno 1987 pro Atari 8-bit
Žánr: Textová adventura
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Podraz 3 (1986) od Františka Fuky byla velice povedená hra, a tak není divu, že následovaly porty na další u nás dostupné platformy. Zde se podíváme na verzi pro Atari, které chybí úvodní obrázek a rovnou vidíme popis příběhu, který zase jednou není přepsán dobře a obsahuje chyby. 

Hlavní obrazovka hry
Seznam čísel od Arthura Browna
To je ale hezké uvítání

Až na jiné grafické zpracování a pár změn v textech a telefonních číslech je hra úplně stejná jako verze pro ZX Spectrum, nenašel jsem tu žádné velké rozdíly. Proto tedy přeskočím popis příběhu a mechanismů hry. Následoval jsem svůj návod a úspěšně hru dokončil - jen heslo k účtu zlodějů je jiné. 

Myslel jsem už, že se autoři nepřiznají, že je to Fukova hra, ale nakonec je o tom na poslední obrazovce zmínka. Zároveň tam chybí "tajný kód", který na konci Spectrum verze byl, ale stále nevím, jestli má vůbec nějaké využití - to se dozvím zanedlouho, protože na obzoru je neoficiální pokračování jménem Podraz 4. Předtím ale ještě musím v rychlosti projet druhý port Podrazu 3 na počítače Sharp. 

Jonathan Fox není zas tak mazaný, když mi vykecá tohle
A je to !!!
Vítězství!

Verdikt: Port Fukovy hry ze ZX Spectra - hratelnost zůstává, ale opět je to trochu downgrade, protože grafické zpracování je velmi strohé a neobsahuje žádné barvy, ani obrázky. Proto bych raději hrál originální verzi.
Hodnocení: *****/10

Žádné komentáře:

Okomentovat