středa 22. listopadu 2017

Hra 136: Ruleta (1987)


Ruleta
Vývojář: TV-Software
Vydavatel: TV-Software
Vydáno 1987 pro Atari 8-bit
Žánr: Hazardní
Počet hráčů: 1 - 4
Stav: Dokončeno

Ruleta je prostě a jednoduše převedení této hazardní hry na osmibitové Atari. Na začátku si vyberete počet hráčů, kteří můžou být maximálně čtyři (pokud zvolíte více, tak se hra bugne) a pak už se objeví obrazovka s klasickým stolem francouzského uspořádání (americká verze má dvě nuly). 

Pravidla hry vycházejí z těch oficiálních, ale sázet nelze na všechny varianty jako v oficiální ruletě - zde můžete sázet jen na malá/velká čísla, sudá/lichá čísla, na černá/červená čísla, na sloupce či na konkrétní číslo. Chybí zde tedy sázka např. na dvojici/trojici/čtveřici. 

Začátek hry
Crack! Jeden z hráčů přišel o všechny peníze a končí

Dalším odklonem od pravidel je, že za každou hru hráč "zaplatí" 1 dolar. Pokud tedy vsadíte na variantu, která má poměr výhry 1:1 pouze dolar (např. sudá/lichá čísla), tak v případě výhry zůstanete na stejné částce. Hráč může vynechat kolo a nic nevsadit, ale opět přijde o svůj "vklad". Hra se ovládá joystickem, kdy nejprve vybíráte výši sázky, na co vsadíte a poté se v pravém horním rohu začne losovat číslo.

Pokud hráč přijde o všechny peníze, objeví se nápis "Crack" a malá kulička postupně vymaže hráčovo jméno. I když ale ve hře zůstane jediný hráč, tak hra pokračuje a nedá se nijak vyhrát. Já se dostal přes 10 tisíc a částka už se ani nevešla do rámečku, přesto hra pokračovala.

Martin má už přes 10 tisíc a hra stále pokračuje

Verdikt: Ničím výjimečné převedení hazardní hry ruleta na osmibitové Atari.
Hodnocení: **/10

Žádné komentáře:

Okomentovat