sobota 10. března 2018

Hra 177: Wurmi (1986)


Wurmi
Vývojář: M. V. Software
Vydavatel: Sharp Club Brno
Vydáno 1986 pro Sharp MZ-800
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Wurmi je jedna ze základních her, která nemohla chybět na žádné platformě (např. verze pro PMDčko zde) a samozřejmě vyšla i pro počítače Sharp. Úvodní obrazovka je trochu divná - místo "Duben 1986" je tam "Dubrn 2986" a "MeV.Xoftwera" by měl asi být "M V. Software". Aspoň mi to tak poradil odborník na Sharp počítače Mop, takže tomu budu věřit. 

Na začátku si můžete pustit předváděčku, kdy proběhne hra ovládaná počítačem a hráč tak vidí, jak se správně hraje. Také tu je textový návod, který popisuje vše podstatné. Ovládáte tedy housenku, která se snaží sežrat co nejvíce hlávek zelí v zahradě zlého zahrádkáře. Jako vždy když jednu sníte, tak se housenka prodlouží o jeden článek. Musíte se přitom vyhýbat nastraženému jedu, což jsou všechny fialové plochy. 

Instrukce
Začátek hry
Menu s nejlepšími výsledky

Rozdíl je tady v tom, že na hru máte 90 vteřin, za kterých se musíte pokusit udělat co nejdelší housenku. Počet hlávek zelí neubývá, po sežrání se okamžitě objeví další na náhodném místě. Pokud narazíte na jed, tak se vaše získané skóre zapíše a máte další pokus. Po uplynutí časového limitu se vezme nejlepší dosažené skóre a to se stane finálním výsledkem, který si můžete zapsat do tabulky nejlepších. 

Co se mi líbí je fakt, že si můžete vytvořit až osm hráčů - stačí v menu zvolit "nový hráč", zapíšete jméno a pak hned hrajete. Získané skóre se pak zapíše do tabulky nejlepších, ve které vidíte i kolik hráč už odehrál her. Z této tabulky pak šipkami nahoru a dolu vyberete hráče a pomocí mezerníku odstartujete novou hru. 

"Délka" značí aktuální skóre, "body" dosud nejlepší dosažené skóre. Do konce zbývá už jen 5 vteřin.
Zatím jde vše podle plánu

Verdikt: Klasická housenka, kdy proti sobě tentokrát může zápolit více kamarádů, kteří se u klávesnice střídají. 
Hodnocení: 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat