pondělí 9. dubna 2018

Hra 196: AIDS (1988)


AIDS
Vývojář: Foton
Vydavatel: Foton
Vydáno 1988 pro Sharp MZ-800
Žánr: Arkáda
Počet hráčů: 1
Stav: Dokončeno

Tahle hra nejenom že je mizerně udělaná a nudná, ale navíc rasistická. Asi vám došlo, že se tu bude řešit známý syndrom AIDS a smrtelný vir HIV, což je stále velice aktuální téma hlavně v Africe. Podle úvodních instrukcí máme "sbírat ženy bez nemoci", což jsou "ty bílé". Ty další (černé) mají AIDS a při kontaktu s nimi zemřeme a nastává konec hry. Zároveň nám hra přeje "štěstí při sexuálním životě". V podstatě se tedy ocitáme v kůži Casanovy, který se vydává na poněkud riskantní dobrodružství. 

"Zmáčkni bílou klávesu" - další rasistická narážka?
Začátek hry

Celá hra pak probíhá tak, že nahoře vidíme svojí postavu, se kterou můžeme pohybovat pouze do stran a zezdola se pak přibližují černé a bílé ženy, mezi kterými tedy musíme kličkovat a mít styk jen s těmi nenakaženými. Za každou bílou ženu dostaneme jeden bod do skóre, stačí ale jeden kontakt s černou a je konec. Získané nejvyšší skóre je zaznamenané. 

Hratelnost se nijak nemění, čekal bych třeba postupné zrychlování pohybu žen, ale nic takového. Ovládání je navíc velmi nepřesné - občas zmáčknete klávesu a postava se nepohne vůbec, občas zase poskočí rovnou o dvě políčka. 

Kličkování mezi ženami
112 žen? Sice jsem zemřel, ale alespoň jsem si pořádně užil !

Verdikt: Nepovedená hra, která se snaží upozornit na problém AIDS, ale dělá to poněkud nešťastným a nevhodným způsobem.
Hodnocení: 1/10

Žádné komentáře:

Okomentovat